Activiteit

Registratie en vergunningen

Het Commissariaat voor de Media wijst lokale en regionale publieke media-instellingen aan. Ook verlenen we vergunningen (toestemming) aan commerciële media-instellingen voor het verzorgen van media-aanbod. Daarnaast verlenen we toestemming om voor een bijzonder doel een radioprogramma uit te zenden. Bijvoorbeeld bij een evenement. Dit noemen we evenementenzenders.

Commerciële mediadiensten op aanvraag moeten zich bij het Commissariaat voor de Media registreren. Ook het verdelen van zendtijd voor politieke partijen en voorlichting door de overheid is een van onze taken.

In 2017 heeft het Commissariaat voor de Media zendtijd toegewezen aan politieke partijen en voor voorlichting door de overheid. De afgelopen Tweede Kamerverkiezingen leverden twee nieuwe partijen met zetels op. Daarom heeft het Commissariaat voor de Media de minister geadviseerd voor 2018 de jaarlijkse hoeveelheid zendtijd op radio en televisie voor de politieke partijen naar boven bij te stellen. Zo kan het gebruikelijke aantal uitzendingen per politieke partij hetzelfde blijven.

Al deze taken dragen bij aan de kwaliteit, onafhankelijkheid, en diversiteit van het media-aanbod. Hiermee dienen we de bescherming van de kijker.

Lees meer

Artikelen